Opinie

Opinie artikelen geschreven door onze redactieleden op persoonlijke titel of door derden zijn de mening van de schrijver en niet noodzakelijkerwijs de mening van de redactie van Dolcevia.com.

#Opinie berichten

    • Kaart beschikbaar: JA
    • Downloaden: klik hier
    Zover komt de doorsnee toerist aan Genua niet maar dit is nog steeds Genua - Vernazzola
    Bijgewerkt op: 8 november 2022

    Ik werd vanmorgen aangenaam verrast door een artikel in De Morgen over een van de meest interessante steden van Italië: Genua. Helaas mocht de pret niet lang duren en moest ik concluderen dat journalisteEvelyne Coussens duidelijk verloren raakte in de 27 km lange havenstad die ze liefkozend “La Superba” noemt, naar het boek (2013) van het literair wonderkind Ilja Leonard Pfeijffer en dat ze niets vermeldde over de grote Rubens tentoonstelling in het Palazzo Ducale van Genua die verleden week werd geïnaugureerd. 

    • Kaart ligging :

    Lees meer

  1. Is Italie voor de zomer écht bijna uitverkocht?
    Bijgewerkt op: 7 april 2021

    Is de aanstaande zomer 2021 in Italië al vol? De trend laat grote, maar wel voorspelbare, verschillen zien, maar uitverkocht is het nog lang niet. Drie dingen op een rij: 1. Vakantiehuizen, hoe groter hoe beter, zijn verreweg de winnaars. 2. Hoe eenzamer, hoe beter. 3.Natuur, zee, meren, bergen, eigen zwembad

    • Kaart ligging :

    Lees meer

  2. Nelleke Pruijs
    Bijgewerkt op: 27 maart 2021

    Als Covid iets positiefs gebracht heeft, dan is het wel dat op veel plaatsen is nagedacht over de tijd na de pandemie. Er gaat veel veranderen dat is wel zeker. Het overtoerisme zal worden aangepakt, dat is goed. Maar dat grote en kapitaalkrachtige partijen minder bedeelden in de reisindustrie dreigen te verslinden is minder toe te juichen. Drie dingen, waar je op moet letten.

    Lees meer

  3. Boccadasse
    Bijgewerkt op: 10 juni 2022

    De pandemie heeft ons deze winter genoeg tijd en stof tot nadenken gegeven, en onze conclusies zullen effect gaan hebben op onze content online en dus op onze lezers. We gaan ook behoorlijke veranderingen in de reclame mogelijkheden doorvoeren op de website. Veel van deze veranderingen zullen pas na enige tijd zichtbaar worden wanneer onze contracten met adverteerders aflopen. We streven naar een beter product voor iedereen!

    Lees meer

  4. Elisabeth Jane Bertrand : CEO Dolcevia.com
    Bijgewerkt op: 27 maart 2021

    Ben je onzeker over je vakantieplannen voor 2021. Je bent niet alleen.  Als je pas ten vroegste in april een vaccinatie kunt verwachten en de regering je het reizen afraadt valt de vakantie van 2021 misschien ook niet te redden. Deze zomer, toen we ons nog bezig hielden met het ene na het andere bericht over coronavirus reisbeperkingen werd ik meerdere malen op mijn vingers getikt voor het gebruik van het woord reisadvies. Het woord, vooral in gebruik door het ministerie van Buitenlandse Zaken, betekende voor veel mensen een decreet, een mooi

    ...
    • Kaart ligging :

    Lees meer

  5. Het Pasta & Risotto kookboek van Dolcevia
    Bijgewerkt op: 6 augustus 2021

    Dit is het dan, de lang verwachte, herziene 2de uitgave van het Dolcevia Pasta & Risotto kookboek, vanaf 27 juli kun je het via ons verkoopplatform Shopify aanschaffen met een kleine korting voor onze trouwe lezers.

    - 2de uitgave
    • Kaart ligging :

    Lees meer

  6. Resultaten van de 2020 enquête
    Bijgewerkt op: 27 maart 2021

    Om de 2 jaar doen wij een uitgebreid onderzoek onder de bezoekers van Dolcevia, waarvan we hieronder een opsomming geven van de voornaamste resultaten. Ook geven wij bij sommige vragen de resultaten van de vorige twee (2016 en 2018) enquêtes ter vergelijking. Omdat de enquête van 2020 plaatsvond tijdens de lockdown periode hebben we enkele vragen ingelast die daar specifiek over gaan.

    Lees meer

  7. Zelfs het Carnaval werd afgelast
    Bijgewerkt op: 27 maart 2021

    Het is precies 5 jaar geleden dat chocoladeletters in de kranten in Rome het uitschreeuwden dat de vandalen uit Holland hun mooie fontein hadden beschadigd, geen lelijk woord was goed genoeg voor de voetbal hooligans uit Rotterdam. De hysterie in de media kende geen grenzen. Opzwepen en verkopen die handel, daar ging het om.

    Lees meer

  8. Bed & Breakfast Sicilie
    Bijgewerkt op: 28 augustus 2022

    Airbnb lanceert een programma om kleine dorpen in Italië te promoten. Veel is al gezegd over de ontvolking van kleine afgelegen Borghi (dorpjes) in Italië die zonder hulp van buitenaf de spookstadjes van de toekomst gaan worden, verlaten door de jongere generatie en de laatste bejaarden overleden of afgevoerd naar een verzorgingstehuis in de stad.

    • Kaart ligging :

    Lees meer

  9. Boomhut
    Bijgewerkt op: 27 maart 2021

    Het particuliere verhuren van een kamer of appartement heeft overal, ook in Italië, een grote vlucht genomen. Moet dit kunnen, of moet het worden verboden? Als dat al kan.

    Lees meer

  10. scheve toren van Pisa
    Bijgewerkt op: 27 maart 2021

    Over enkele dagen komen in Toscane vertegenwoordigers van 5 belangrijke Italiaanse gemeenten voor cultureel toerisme bijeen om maatregelen te bestuderen om de verloedering van de souvenirmarkt tegen te gaan. De stad Pisa heeft laatst al vijf verkopers verbaliseert en een boete opgelegd van €500,- per verkooppunt dat onder meer wansmakelijke shorts aan het publiek aanbood met in het kruis een afbeelding van de scheve toren van Pisa.

    Lees meer

  11. Barolo populair bij Amerikaanse investeerders
    Bijgewerkt op: 21 april 2021

    Italië luidt het tijdperk in van de 'vini morbidi' of zachte wijnen, met weinig tannine en minder sulfieten. Dit soort wijn was tot voor een paar jaar geleden een uitzondering en toegekend aan de DOP Ripasso, sommigen zeggen nu nog dat het gaat om een modeverschijnsel. Toch zien we er steeds meer en ze vallen in de smaak. Deze wijnen zijn droog, fruitig, meestal rood en volgens mij verrukkelijk lekker. 

    • Kaart ligging :

    Lees meer