Plan je bezoek : Eataly World

Het is eindelijk zover. Op 15 november 2017 opent FICO Eataly bij Bologna 'Eataly World', een gratis Italiaans food themapark met ondermeer een eet- en winkelarena compleet met 6 pretpark attracties en dagelijkse foodworkshops. De Food Valley van Italie in de regio Emilia Romagna is een wereldattractie rijker.

 

FISC Eataly World

De ingang van het park is 20 minuten met de bus van het treinstation, ongeveer 50 minuten van de luchthaven G. Marconi van Bologna met de BLQ- en TPER-shuttles en 20 minuten van het centrum van Bologna.

Openingsuren: Van maandag tot zondag | 10.00 tot 24.00 uur

Website: www.eatalyworld.it

Er zijn voor dit park 108.000 vierkante meter boomgaarden, weilanden en tuinen ´verbouwd´, er zijn 6 pretparkattracties neergezet op het terrein, er is ook ruimte voor 40 kookworkshops tegelijk en maar liefst 25 restaurants en streetfood stalletjes waar je uit zaken als polenta, pizza of pasta kunt kiezen. Eataly World is een soort foodthemapark voor volwassenen, er worden zelfs 500 'witte' fietsen van het Made-in-Italy merk Bianchi ingezet als vervoermiddel voor de bezoeker mét uiteraard een winkelmand voorop (of misschien achterop).

 

Culinaire cursussen en kooklessen

De leukste activiteiten naast uiteraard shoppen en de kermisachtige attracties van het park zijn de dagelijkse cursussen. Het volledige programma staat op deze website. Je kunt vooraf reserveren voor de cursus die je graag wilt bijwonen tijdens je bezoek en tot en met het einde van jaar gelden er introductie kortingen.

LINKS

Bologna Magazine
Een Engelstalige website met tips voor de connaisseur.

Meer redactie tips voor gastronomen op bezoek in Bologna

Voor elke kookliefhebber is Bologna  het paradijs. Vooral het gebied achter de Piazza Maggiore is bezaaid met speciaalzaken van typische regionale producten uit Bologna en Emilia Romagna. Tortelloni, tortellini, gevuld met alles wat je je kan voorstellen, huisgemaakte pasta, ravioli's natuurlijk, om dan maar niet over de patisserie te beginnen.

Een paar adressen die je zeker niet mag missen zijn :

Mercato del'Erbe Dit is een vrij grote overdekte markthal in midden in het stadscentrum met een restaurant-plein waar je verschillende trattoria aantreft, een kleinere versie van zo'n markt ligt ook achter de Piazza Maggiore, hier vind je op de eerste verdieping ook een kleine winkel van de keten Eataly. Elke donderdagavond is er om 19.00 in de grote versie een openbare kookcursus. Via Ugo Bassi, 23-25, Bologna

Tamburini, Piazza della Mercanzia en Salumeria Simoni, Via Drapperie, 5/2a . De bakermat van de Mortadella en de Salumi van Emilia Romagna.

Paolo Atti & Figli, Via Caprarie, 7. De pastawinkel van Bologna, wereldberoemd en prijzige pasta, uiteraard vers gemaakt.

Enoteca Italiana : De plek om de beste Italiaanse wijnen te kopen met natuurlijk een geweldige selectie wijn uit de regio Emilia Romagna.

Restaurants in Bologna